A zöld tea hatása a hajra

Tudtad, hogy a zöld tea nem csupán rendkívül egészséges, de emellett még a hajnövekedésben is rengeteget segíthet? Egy nemrég végzett kutatás során kiderült, hogy többek között erre a célra is használható, így ha szeretnéd felgyorsítani a folyamatot, érdemes tovább olvasnod.

zöld tea a hajlullás ellen

Miért jó a hajnak a zöld tea?

A zöld tea egyik ismert jellegzetessége, hogy rendkívül gazdag polifenolokban, C- és E-vitaminokban, amelyek nagy szerepet játszanak a hajnövekedésben, valamint a haj lágyabbá tételében. Ennek köszönhetően a zöld tea egy gyakran használt komponens a samponokban és balzsamokban. Ha neked is problémád van a hajnövekedéssel, könnyedén elvégezhetsz otthon egy zöld tea öblítést a úgy, hogy 8 filtert beáztatsz fél liter vízben, és felhasználod a hajadon azután, hogy megmostad samponnal. Érdemes elvégezned a folyamatot, garantáltan meg fogsz lepődni a végeredményen!

De vajon képes megelőzni a zöld tea a hajhullást is?

Egyes tudósok azt állítják, hogy rendszeres fogyasztása valóban képes erre, köszönhetően a benne található úgynevezett katekineknek, valamint a gyulladáscsökkentő hatásának. Ugyan még számos dolog felfedezésre vár ennek kapcsán, az eddigi tapasztalatok és visszajelzések alapján valóban képes megállítani, vagy legalábbis jelentősen lelassítani a hajhullást.

Ezt egy meglehetősen érdekes kutatás keretében is tanulmányozták: egerekkel tesztelték, hogy valóban jótékony hatással van-e a zöld tea a hajra. Érdekes módon annál az egérnél megszűnt a szőrhullás, amely elkezdett zöld teával kevert vizet inni, míg a hagyományos vizet fogyasztó egérnél továbbra is fennállt a probléma. A kutatások során kimutatták, hogy a rák megelőzésében is nagy szerepet játszó „Epigallocatechin gallate”, röviden EGCG nevű összetevő ugyancsak segít a hajhullás megállításában.

Az interneten manapság temérdek olyan cikket lehet találni, amely arról szól, hogy a zöld tea mennyire egészséges a hajnak. Nem csak a hajhullást tudja megakadályozni, de a hajnövekedésben is áttörést hozhat a rendszeres fogyasztása. Ráadásul mindez csak a zöld tea egyik előnye a sok közül, hiszen mint tudjuk, a rákos sejtek kialakulásának megakadályozásában, valamint a fogyásban is nagy szerepet játszhat, ha megiszol belőle napi egy csészével.