Mire figyelj oda a lowcarb diétánál?

Sokan nagy lelkesedéssel vágnak bele a lowcarb diétába azzal a céllal, hogy néhány hét alatt lefogyjanak. Bár ez érthető bizonyos szempontból, hiszen a szénhidrát csökkentése valóban jó erre a célra, azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan vág bele az ember. A lowcarb diétát hajlamosak sokan rosszul értelmezni, aminek a vége az, hogy többet ártanak maguknak, mint amennyit használnak. Ahhoz, hogy ezeket a problémákat jó előre elkerülje az ember, érdemes néhány dologgal tisztában lenni, mielőtt teljesen megvonná magától a szénhidrátbevitelt.

lowcarb-etkezes

Az első és legfontosabb dolog az, hogy szénhidrátra természetesen mindig szüksége van az embernek: a kérdés csak az, hogy mennyire. Ebben egy orvos tud a legtöbbet segíteni, így első körben érdemes egyeztetni egy szakértővel. Miután tudunk konkrét számot, ideje összerakni a tervet arra, hogy milyen ételeket fogunk enni.
A legjobb barátaink a különféle húsfélék, tojások, halak, zöldségek és gyümölcsök, magvak, magas zsírtartalmú tejtermékek, végül de nem utolsó sorban az egészséges olajok. Csak ezekkel már fedezhetünk szinte minden olyan fontos tápanyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Bizonyára mondani sem kell, hogy sok-sok cukrot tartalmazó élelmiszereket mindig kerülni kell. Ilyenek az üdítők, gyümölcslevek, a csokoládék, cukrok és jégkrémek. A glutént tartalmazó dolgokat szintén érdemes kerülni, így a búzát, a tönkölyt, az árpát és a rozst.

Amire nagyon vigyázni kell, hogy a boltokban sok egészségesnek kommunikált élelmiszer valójában sok káros összetevőt tartalmazhat. A lowcarb diétánál különösen fontos, hogy elolvassuk a termékek hátulján, miből készültek. Így elkerülhetjük, hogy egy csomó felesleges édesítőszert, transzzsírt és egyéb káros anyagokat juttassunk be a szervezetbe. Ha kívánsz valamilyen édességet, az étcsokoládé fogyasztható mértékkel, ha pedig nem szeretnél túl szigorú lenni magadhoz, elkészítheted a kedvend desszertjeit lowcarb változatát. Az interneten már temérdek recept fellelhető, így kizárt, hogy ne találnád meg az alternatívákat. Az ilyen diéta egy jó kiindulási pontja lehet a kockahas projektnek, melyről a legtöbb ember csak álmodik.