6 tipp az egészséges hajért

Szeretnéd, hogy sokáig egészséges maradjon a hajad? Lehet, hogy már most is úgy gondolod, hogy kellőképpen egészséges, de a helyzet az, hogy a látszat bizony gyakran csalhat. Sok olyan berögzült szokásod lehet a hajaddal, amit napi szinten csinálsz, de inkább árt, mint használ, és csak akkor fogod ezt észrevenni, amikor már nagyon nehéz visszafordítani a dolgot. Összegyűjtöttünk neked hat tippet, amely nem igényel sok odafigyelést, mégis rengeteget segíthet abban, hogy még nagyon sokáig egészséges maradjon a hajad.

egeszseges-hajkorona

Fésüld át százszor a hajad esténként

Egy jó minőségű fésűvel történő alapos átfésülés csodákra lehet képes, nem véletlenül. A hajgyökerektől lefelé fésülve a haj természetes olajai egyenletesen elosztásra kerülnek, aminek a végeredménye egy szebb, fényesebb és jobb állagú haj. Még az sem kizárt, hogy egyes hajápoló termékek használatát is teljesen kiiktathatod, ha ezt minden este megcsinálod.

Ne fésüld a hajad, amikor vizes

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a zuhanyzóból kilépve gyakorlatilag rögtön elkezdik fésülni a hajukat, de ez többet árthat az állapotának, mint gondolnád. A nedves haj sokkal gyengébb, mint a száraz, és ilyenkor még egy jó minőségű fésűvel sem kerülheted el azt, hogy kárt tegyél benne. A legnagyobb probléma, ami ilyenkor előfordulhat az az, hogy töredeznek a hajszálaid.

Táplálkozz egészségesen

Az egészséges táplálkozás hatalmas szerepet játszik a haj épségének és egészségének megőrzésében. Figyelj oda arra, hogy rendszeresen egyél jó minőségű fehérjét, például lazacot, illetve különféle magvakat és zöldségeket.
Ne tedd ki túl nagy hőnek a hajad
A hajegyenesítő vagy hajgöndörítő, sőt még a hajszárító rendszeres használata is ahhoz vezethet, hogy kiszárad a hajad, és töredezetté válik.

Használj hideg vizet

A hideg vízzel történő hajmosás jobb a hajnak, ezért érdemes legalább szobahőmérsékletű vizet használnod, ahányszor erre kerül sor. A forró víz hasonlóan károsíthatja a hajat, mint például a hajegyenesítő.

Figyelj a hajmosás mennyiségére

A helyzet az, hogy a túl gyakran történő hajmosással elveszhetnek a hajadból azok a természetes olajok, amelyek felelősek a védelemért. Ha minden nap megmosod a hajad, kiszáradhat és töredezetté válhat, ezért törekedj arra, hogy hetente legfeljebb három-négy alkalommal keríts erre sort.

Forrás: From Classy to Cute: 25+ Easy Hairstyles for Long Hair – cute diy projects